dimecres, 29 de juny de 2011

Un matí a l'Ajuntament


Hola! Sóc l’Adrià!

Jo us parlaré de l’Ajuntament. Vam anar en metro, i ens vam baixar a la parada de Rambla Just Oliveres. Després vam caminar fins a la Farga i ens vam dividir en dos grups: 3er A i 3er B.

Nosaltres 3er B van anar primer a l’Ajuntament, mentre anàvem vam veure una estàtua que té per nom “L’Acollidora”, es va fer a l’any 1985. Més tard vam arribar a l’Ajuntament, ens va rebre una noia que es deia Isabel, ens va explicar quines banderes hi ha: les banderes de l’Hospitalet, de Barcelona i Catalunya, també ens va explicar perquè posa Casa de la Vila, quin es el símbol de l’Ajuntament i perquè es així. Abans l’Ajuntament estava al carrer Major, però que des de 1985, any en que la església els va cedir els terrenys, estan aquí.

Després per fi, vam entrar a l’Ajuntament, a l’entrada hi ha dos gegants, un era un noi i l’altra una noia. Ens van guiar al Ple Municipal amb la Isabel, és clar, un noi que es deia Roc.

Només arribar vam seure als seients, on seu el públic, vam escoltar a la Isabel i ens va dir que faríem un Ple, a mi em va tocar ser regidor de color verd. La Isabel ens va dir que es tractava de parlar de que al barri de la Torrassa hi havia unes fàbriques que s’havien caigut i nosaltres, havíem de donar idees per quin tipus d’edifici es podria construir. Nosaltres, els verds, volíem fer un centre comercial, el partit blanc, que era el partit de l’alcaldessa i els tinents alcaldes van dir de fer un poliesportiu, l’equip negre va afegir fer un hospital i l’equip blau va dir de fer un camp de futbol. Va guanyar per vots l’equip blanc amb el seu poliesportiu.

Després vma anar a la Farga. Ens vam creuar amb 3er A a l’estàtua de l’Acollidora, després de creuar-nos ens va explicar la historia de perquè es diu l’acollidora.El motius és que l’Hospitalet ve de la paraula hospital i hospital ve d’hospitalari. I a això em refereixo a que acollidora ve d’acollir als que venen de fora.

Més tard vam arribar a la Farga però, no al centre comercial, sinó a les oficines que té l’Ajuntament per donar ajuda als ciutadans. Allà vam aprendre el significat d’educació i cultura, padró d’habitants i recaptació d’impostos.

Després vam sortir i vam beure aigua, jo em vaig beure l’ampolla d’aigua sencera. Vam tornar en metro, vam baixar a la Torrassa.

Bé, això és el que vam fer a l’excursió de l’Ajuntament

Adéu!

Adrián Pérez

3er B Els Geganters


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada